Un desert al copilariei mai aromat si parfumat !
Se topesc 150 g zahar intr-o craticioara cu o lingura de apa pana cand zaharul este topit si incepe sa aiba o culoare maronie.
Se toarna caramelul in vase termorezistente in mod egal.
Separat se bat bine ouale cu 100 g zahar si laptele. Se adauga coaja de portocala si se amesteca bine.
Se toarna compozitia peste caramelul din vasele mici. Se pun vasele intr-o tava mare, se adauga apa fierbinte in tava cat sa ajunga pana la jumatatea vaselor (pe exterior).
Se baga totul in cuptorul incins pentru 40-45 minute. Cand este gata, crema de zahar ars se lasa putin sa se tempereze, apoi se pune la frigider pentru 2 ore inainte de servire.
Crema de zahar ars se serveste rece, cu siropul din tava si decorata cu capsuni si kumquats taiate felii.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEram in cautarea unei retete de prajitura cu branza pentru acest week-end. Vroiam sa fie ceva cu blat pufos si visine. Cand...
Prajitura turnata cu branza si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii