Retete de pasti

Reteta Prajitura cu morcovi, nuci si afine

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 40m 
gatire reteta 40m 
simona72 postat de
Postat pe: 04-04-2018
Adaugă în cartea de bucate
Sunt pregatita de sarbatoare cu o prajitura absolut delicioasa care se deosebeste prin blatul umed facut din morcovi si nuci, afine grase de cultura si o crema din mascarpone, frisca si vanilie adevarata si parfumata.

ingrediente

12 portii

Pentru blat:
   4 oua
   200 gr zahar brut
   100 gr nuca macinata
   300 gr morcovi rasi fin
   250 gr faina
   1 lingurita praf de copt
   1 lingurita bicarbonat
   1 lingurita scortisoara macinata
   1 praf de nucsoara proaspat rasa
   1 praf de sare
   70 ml ulei de floarea soarelui
   70 gr unt gras
   100 gr afine de cultura
Pentru crema:
   250 gr mascarpone
   100 ml smantana pentru frisca
   1 pastaie vanilie
   3-4 linguri zahar pudra
Pentru decor:
   Ciocolata
   Bombonele confetti colorate
   Tigarete din ciocolata

mod de preparare

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare timp de 1-2 minute. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma. Se adauga pe rand galbenusurile si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga in fir subtire, ca la maioneza, uleiul si untul topit si racit. Se amesteca ingredientele uscate, respectiv faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara macinata, nucsoara. Se adauga ingredientele uscate peste cele umede si se amesteca usor cu o spatula. La final se adauga nuca macinata si morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici. Se amesteca usor ingredientele cu o spatula pentru a scoate cat mai putin aer. Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Peste aluat se distribuie uniform afinele. Se apasa usor cu degetul afinele pentru a patrunde in aluat. Se da tava la cuptorul incins la 175 grade C, pentru 40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.



Pentru crema: se mixeaza frisca cu zaharul pana capata consistenta dorita. Separat, cu un tel tip para se amesteca mascarponele cu semintele de la o pastaie de vanilie. In frisca batuta se adauga mascarponele si se amesteca cu telul pana la incorporare. Se pune crema intr-un pos, se pune peste blat si se fac formele dorite.



Se decoreaza dupa preferinte si dupa inspiratie. Se portioneaza si se serveste decorata cu tigarete din ciocolata. Sa va fie de folos!!!

Incearca si Rulada de miel cu spanac
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi, nuci si afine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.