Barcute din cartofi

Barcutele din cartofi sunt ideale pentru zilele de post, fiind o mancare satioasa si sanatoasa.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-8 cartofi albi
  • 2 cepe
  • 1 lingura cu unt
  • 1/2 cana de supa de legume
  • 1 legatura de patrunjel
  • ulei
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se slapa cartofii bine si se pun la fiert in apa cu sare. Se testeaza cu furculita si cand sunt aproape fierti, se scurg de apa, se lasa un pic la racit, apoi se taie pe jumatate si se scoate o parte din miez. Miezul se zdrobeste cu furculita si se amesteca cu untul si cu ceapa (calita in prealabil). Se umplu cartofii cu acest piureu, apoi jumatatile se aseaza intr-o tava de cuptor si se stropesc cu putin ulei. Se presara deasupa si patrunjel tocat si se lasa in cuptorul incins cca 15 minute.


Barcutele din cartofi se servesc cu salata verde sau muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci