Ciulama de ciuperci cu masline pe pat de mamaliguta este o mancare de post delicioasa si consistenta. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline.
Ciulama de ciuperci cu masline pe pat de mamaliguta este o mancare de post delicioasa si consistenta. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline.
Ciupercutele se taie felii si se calesc si ele alaturi de ceapa, dupa care se adauga 2 pahare de apa si se lasa pana cand scade apa, dupa care se adauga sare si piper si maslinele.
Pregatim si mamaliguta intre timp, dupa cum bine stim.
Iar intr-un castronel amestecam bine o lingura de faina cu putina apa calduta si adaugam peste ciuperci, amestecand energic, sa nu se faca cocoloase. Mai lasam pe foc 10 minute.
Pisam usturoiul si-l adaugam la ciulama de ciuperci si cand au trecut cele 10 minute, dam oala de pe foc si adaugam smantana.
Tocam mararul marunt si punem in ciulama (optional, daca nu, folositi mararul pt decor).
Ciulamaua de ciupercute cu masline se serveste pe pat de mamaliguta.
Pofta buna!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii