Dovlecetti

Dovlecetti este o mancare de post delicioasa si foarte sanatoasa. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade, se taie dovleacul-spaghetti in doua si se curata de seminte.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Dovlecetti

Ingrediente

  • 1 dovleac-spaghetti
  • linguri de ulei de masline
  • 250 de grame de branza tofu
  • sare de mare si piper proaspat macinat dupa gust
  • un pahar mare de sos marinara.

Mod de preparare

Va prezint o leguma-cameleon, denumita dovleac-spaghetti, pentru ca, dupa coacere, se desface in suvite subtiri, ca niste spaghetti...vegetale, aratoase, gustoase si deloc paste fainoase.

Dovlecetti este o mancare de post delicioasa si foarte sanatoasa. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade, se taie dovleacul-spaghetti in doua si se curata de seminte, se stropeste cu ulei, sare si piper, se inveleste cu folie de aluminiu si se pune la copt pentru 35-40 de minute. Intre timp preparam sosul marinara: 500 de grame de rosii, 3-4 catei de usturoi, busuioc verde tocat marunt, un praf de cimbru, un praf de rozmarin, sare, piper. Se pune usturoiul pisat, se adauga apoi rosiile fara samburi si pielite, tocate marunt, urmeaza celelalte ingrediente, se amesteca bine si se fierbe 30 de minute, avand grija sa se omogenizeze bine. Dovleacul se scoate, se lasa un pic sa se raceasca si se apasa usor cu furculita, pentru a se forma franjurii gen spaghetti. Branza tofu se pune intr-o oala mica, se acopera cu apa si se lasa la foc mediu, pentru omogenizare.
Amestecam in rastimpuri sa nu se prinda, iar cand obtinem un sos de consistenta dorita luam oala de pe foc si turnam sosul peste dieteticele noastre spaghetti de dovlecel.


Deasupra ornam cu sosul marinara. S-o savurati sanatosi, voiosi si aratosi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide