Dovlecetti este o mancare de post delicioasa si foarte sanatoasa. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade, se taie dovleacul-spaghetti in doua si se curata de seminte.
Va prezint o leguma-cameleon, denumita dovleac-spaghetti, pentru ca, dupa coacere, se desface in suvite subtiri, ca niste spaghetti...vegetale, aratoase, gustoase si deloc paste fainoase.
Dovlecetti este o mancare de post delicioasa si foarte sanatoasa. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade, se taie dovleacul-spaghetti in doua si se curata de seminte, se stropeste cu ulei, sare si piper, se inveleste cu folie de aluminiu si se pune la copt pentru 35-40 de minute. Intre timp preparam sosul marinara: 500 de grame de rosii, 3-4 catei de usturoi, busuioc verde tocat marunt, un praf de cimbru, un praf de rozmarin, sare, piper. Se pune usturoiul pisat, se adauga apoi rosiile fara samburi si pielite, tocate marunt, urmeaza celelalte ingrediente, se amesteca bine si se fierbe 30 de minute, avand grija sa se omogenizeze bine. Dovleacul se scoate, se lasa un pic sa se raceasca si se apasa usor cu furculita, pentru a se forma franjurii gen spaghetti. Branza tofu se pune intr-o oala mica, se acopera cu apa si se lasa la foc mediu, pentru omogenizare.
Amestecam in rastimpuri sa nu se prinda, iar cand obtinem un sos de consistenta dorita luam oala de pe foc si turnam sosul peste dieteticele noastre spaghetti de dovlecel.
Deasupra ornam cu sosul marinara. S-o savurati sanatosi, voiosi si aratosi!
E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieO mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.
Mancare de mazare cu carne de porcRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseSe curata mandarinele de coaja sau se desfac in feliute. Se presara deasupra zaharul si se lasa sa stea cel putin 2 ore, pana...
Dulceata de mandarineAceasta reteta de crap la cuptor este delicioasa si merge de minune pentru zilele de week-end, mai ales langa o mamaliguta...
Crap la cuptorSunt minunate aceste pariziene cu gem de gutui, atat de aromate si pufoase, ca nu te poti opri din mancat!
Pariziene cu gem de gutuiO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Comentarii