Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și sănătos, aș completa!
Desfacem conservele de năut și punem conținutul lor în două site, pentru că vom face hummusul în două culori.
O parte din lichid îl vom folosi din el la omogenizarea hummusului.
Curățăm usturoiul și îl dăm pe răzătoarea cea mai mică.
Spălăm leurda și o tocăm mai mărunt.Stoarcem zeama de la o lămâie nu foarte mare.
Aducem și restul ingredientelor pe masa de lucru.
Punem în vasul blenderului 1/3 din lichidul unei conserve de năut, jumătate din zeama lămâie și 1 lingură de ulei.
Adăugăm boabele de năut, scurse, apoi o linguriță de tahini, usturoiul răzuit și pornim blenderul la viteză mică, apoi o mărim, treptat.
Dacă pasta de năut este prea groasă, mai adăugăm din lichidul oprit.
Presărăm puțină sare și puțină pudră de chimion, apoi gustăm compoziția și îi mai potrivim gustul cu cele necesare.
Apoi scoatem hummusul într-un bol, cu ajutorul unei linguri cu coada lungă.
Punem din nou în recipientul blenderului 1/3 din lichidul unei conserve de năut, jumătate din zeama lămâie, 1 lingură de ulei și leurda tocată.
Adăugăm boabele de năut, scurse, de la a doua conservă, o linguriță de tahini, puțină sare și puțin chimion.
Pornim din nou blenderul la viteză mică, apoi o mărim, treptat și mai picurăm lichid, până obținem o pastă omogenă.
Scoatem hummusul cu leurdă din recipient și îl adăugăm peste cel simplu, la mijlocul acestuia.
Creăm niște șanțuri cu lingura și picurăm acolo puțin ulei de măsline.
Îl decorăm cu boabe de năut, boia de ardei, pătrunjel verde și leurdă tocată.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaCuloare si savoare!
Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodieSunt momente în viaţă când te întrebi "ce să mai pregătim azi de mâncare", lucru care se întâmplă când sunt...
Ciocănele în vin albSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii