Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și sănătos, aș completa!

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Hummus cu leurda si lipii de casa

Ingrediente

  • pentru decor
  • 800 g năut din conserve
  • 2 lingurițe de tahini
  • 2 căței de usturoi
  • 1 legătură leurdă
  • sare după gust
  • zeama de la o lămâie
  • 1 vârf de cuțit cu chimion
  • 4 linguri ulei extra virgin
  • boia de ardei
  • pătrunjel verde
  • pentru decor

Mod de preparare

Desfacem conservele de năut și punem conținutul lor în două site, pentru că vom face hummusul în două culori.

O parte din lichid îl vom folosi din el la omogenizarea hummusului.

Curățăm usturoiul și îl dăm pe răzătoarea cea mai mică.

Spălăm leurda și o tocăm mai mărunt.Stoarcem zeama de la o lămâie nu foarte mare.

Aducem și restul ingredientelor pe masa de lucru.

Punem în vasul blenderului 1/3 din lichidul unei conserve de năut, jumătate din zeama lămâie și 1 lingură de ulei.

Adăugăm boabele de năut, scurse, apoi o linguriță de tahini, usturoiul răzuit și pornim blenderul la viteză mică, apoi o mărim, treptat.

Dacă pasta de năut este prea groasă, mai adăugăm din lichidul oprit.

Presărăm puțină sare și puțină pudră de chimion, apoi gustăm compoziția și îi mai potrivim gustul cu cele necesare.

Apoi scoatem hummusul într-un bol, cu ajutorul unei linguri cu coada lungă.

Punem din nou în recipientul blenderului 1/3 din lichidul unei conserve de năut, jumătate din zeama lămâie, 1 lingură de ulei și leurda tocată.

Adăugăm boabele de năut, scurse, de la a doua conservă, o linguriță de tahini, puțină sare și puțin chimion.

Pornim din nou blenderul la viteză mică, apoi o mărim, treptat și mai picurăm lichid, până obținem o pastă omogenă.

Scoatem hummusul cu leurdă din recipient și îl adăugăm peste cel simplu, la mijlocul acestuia.

Creăm niște șanțuri cu lingura și picurăm acolo puțin ulei de măsline.

Îl decorăm cu boabe de năut, boia de ardei, pătrunjel verde și leurdă tocată.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide