Lipie libaneza umpluta cu legume

Lipia libaneza este o reteta de baza de paine, foi subtiri ce se prajesc individual si pot fi folosite la shaworma sau in cazul nostru, ca sa fie o mancare de post, umpluta cu legume.

Complexitate
redusa
Lipie libaneza umpluta cu legume

Ingrediente

  • Pentru aluatul de lipie libaneza:
  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 30 g drojdie
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 1 dovlecel
  • 1 avocado
  • 1 ardei rosu
  • patrunjel
  • 4 rosii
  • masline
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare

In primul rand preparam lipiile libaneze:

Drojdia se dizolva in apa calduta impreuna cu lingurita de zahar. Dupa ce incepe sa faca bule, se adauga si faina amestecata cu sarea si se framanta. Se lasa la dospit intr-un loc caldut pentru 40 de minute, dupa care se imparte in 6.

Fiecare parte de aluat se intinde intr-o foaie subtire rotunda ce se prajeste apoi intr-o tigaie, fara ulei.

Dovlecelul se stropeste cu ulei de masline si se soteaza putin cu sare piper si boia.

Avocado-ul se curata si se taie bucati, se stropeste cu suc de lamaie, se adauga maslinele fara samburi, ardeiul rosu si rosiile taiate bucati.

Se adauga si dovlecelul si patrunjelul tocat marunt, se amesteca toate legumele, se mai adauga ulei de masline daca e necesar, si cei 2 catei de usturoi tocati marunt.


In centrul fiecarei lipii libaneze se adauga legume, se ruleaza si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide