Lipia libaneza este o reteta de baza de paine, foi subtiri ce se prajesc individual si pot fi folosite la shaworma sau in cazul nostru, ca sa fie o mancare de post, umpluta cu legume.
In primul rand preparam lipiile libaneze:
Drojdia se dizolva in apa calduta impreuna cu lingurita de zahar. Dupa ce incepe sa faca bule, se adauga si faina amestecata cu sarea si se framanta. Se lasa la dospit intr-un loc caldut pentru 40 de minute, dupa care se imparte in 6.
Fiecare parte de aluat se intinde intr-o foaie subtire rotunda ce se prajeste apoi intr-o tigaie, fara ulei.
Dovlecelul se stropeste cu ulei de masline si se soteaza putin cu sare piper si boia.
Avocado-ul se curata si se taie bucati, se stropeste cu suc de lamaie, se adauga maslinele fara samburi, ardeiul rosu si rosiile taiate bucati.
Se adauga si dovlecelul si patrunjelul tocat marunt, se amesteca toate legumele, se mai adauga ulei de masline daca e necesar, si cei 2 catei de usturoi tocati marunt.
In centrul fiecarei lipii libaneze se adauga legume, se ruleaza si se serveste.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii