Musaca cu soia

Musaca cu soia este o mancare de post rapida si delicioasa. Soia se inmoaie in apa fiarta,cam 20 de minute. In acest timp pregatim legumele.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Musaca cu soia

Ingrediente

  • 800 g cartofi
  • 200 g soia granule
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 50 ml ulei
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • 1 lingura margarina vegetala
  • 2 leg patrunjel
  • delikat
  • tarhon
  • cimbru
  • piper macinat Kotanyi
  • 1 lingura bulion

Mod de preparare

Musaca cu soia este o mancare de post rapida si delicioasa. Soia se inmoaie in apa fiarta,cam 20 de minute.
In acest timp pregatim legumele.
Se curata cartofii si morcovul de coaja.
Ceapa se curata de primele foi,iar ardeiului i se scoate cotorul.
Toate legumele si verdeata se spala foarte bine cu apa rece.
Se fierb cartofii 20 de minute in apa cu putina sare,dupa fierbere se arunca apa,iar cartofii se paseaza .
Se adauga o lingura de margarina,delikat dupa gust si un pic de tarhon uscat.
Cand si-a dublat volumul,soia se stoarce usor de apa,intre palme.
Se caleste ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoarea fina.
Adaugam ardeiul gras taiat marunt ,rosia taiata marunt si soia stoarsa.
Se condimenteaza dupa gust cu delikat,cimbru,tarhon,piper macinat si verdeata taiata marunt.
Intr-o tava tapetata cu pesmet se pun 3 randuri de piure si 2 straturi de compozitie cu soia.
Optional se poate orna cu rosie sau ardei gras.
Coacem la cuptor 10 minute pana stratul de piure aflat deasupra se rumeneste usor.

Sosul de bulion: 1 lingura de bulion dizolvata cu 100 ml apa,se adauga tarhon,cimbru,piper macinat si putin delikat.




Musaca cu soia se serveste cu sos de bulion.
Se orneaza cu patrunjel verde.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide