Risotto cu sfecla rosie

Este o reteta de post pe care o fac des, cu drag.

Portii
2
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Risotto cu sfecla rosie

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 3 lg ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia
  • 5 linguri vin rosu
  • 2 cani apa sau supa de legume
  • cascaval de post
  • 1 sfecla rosie fiarta
  • o cana Orez pentru rissotto
  • patrunjel

Mod de preparare

Se fierbe sfecla intreaga (o sfecla mica), se decojeste si se da pe razatoare.

Se caleste ceapa in ulei, apoi se adauga orezul si se mai lasa putin la calit. Se toarna apoi vinul rosu, se lasa sa fiarba pana se evapora alcoolul. Se adauga si sflecla rosie si supa de legume (calda) cate un polinic, treptat, pana la omogenizare.

Se serveste cald cu cascaval de post razuit si frunze de patrunjel.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori