Sarmale de post cu varza murata si ciuperci

Sarmalele de post cu varza murata si ciuperci este o mancare de post delicioasa. Orezul se spala si se lasa la inmuiat in apa. Ciupercile si ceapa se spala.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Sarmale de post cu varza murata si ciuperci

Ingrediente

  • 500 g ciuperci proaspete sau in conserva
  • 200 g orez
  • 3 buc morcov
  • 3 buc ceapa
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri pasta de tomate
  • marar
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • boia
  • varza murata.

Mod de preparare

Sarmalele de post cu varza murata si ciuperci este o mancare de post delicioasa. Orezul se spala si se lasa la inmuiat in apa. Ciupercile si ceapa, se spala si se toaca marunt. Morcovul se rade mic. Se calesc in ulei, ceapa si morcovul pana se inmoaie, se adauga ciupercile si orezul. Dupa 4-5 minute de calire se adauga pasta de tomate. Se potriveste gustul cu sare, piper, cimbru, marar tocat, boia dulce si iute. Se spala varza, se aleg foile si se umplu cu amestecul obtinut. Sarmalele de post se pun in oala peste un strat cu varza tocata , betisoare de cimbru si boabe de piper. Deasupra se aseaza din nou varza tocata si se adauga apa fierbinte cat sa acopere totul. Se lasa sa fiarba la foc mic aprox o ora, apoi se dau la cuptor pentru inca 40-50 minute, pana se gateste varza si se rumeneste deasupra.

Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori