Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul Oster

Morcovii au multe vitamine si saruri minerale, dar si cel mai mult beta-caroten dintre toate legumele. Combinatia perfecta o gasesc insa intr-o supa crema de morcovi, mere si ghimbir. Si explicatia e simpla: morcov si supa crema, adica tot ce-mi doresc intr-o zi cand ajung acasa infrigurata. Dulceata morcovilor si a merelor, iuteala placuta a ghimbirului, nu fac decat sa ma binedispuna. Iar putina menta proaspata si fierbinteala unui ardei iute intregesc savoarea acestei supe creme de legume. Rapida si ieftina, mi se pare o combinatie perfecta de gust.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul Oster

Ingrediente

  • 700 g de morcovi curatati si spalati
  • 2 mere medii spalate
  • o ceapa medie spalata
  • 3 linguri cu ulei
  • o bucata de 2-3 cm de ghimbir, curatat
  • un ardei iute spalat
  • cateva frunze de menta, spalate
  • un varf de lingurita cu nucsoara rasa
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 litru de apa sau de supa de legume calda

Mod de preparare

Taiem ceapa in bucatele mici. Taiem morcovii in rondele subtiri. Curatam semintele ardeiului iute si il tocam marunt (ne spalam foarte bine pe maini dupa ce terminam!) Radem ghimbirul pe razatoarea mica. Pregatim aragazul si o cratita in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si o calim 2-3 minute. Punem rondelele de morcov, ghimbirul ras si ardeiul iute, amestecam si calim cam 5 minute. Turnam apa calda sau supa de legume si lasam sa fiarba pana cand legumele sunt moi. Intre timp tocam marunt menta. Curatam merele de coaja si le taiem in cubulete. Cand morcovii sunt moi, cam dupa 15-20 de minute, punem in cratita cubuletele de mar. Amestecam si mai lasam sa fiarba 5 minute. Inchidem aragazul si lasam supa de legume sa se racoreasca putin. Turnam supa de legume in vasul blenderului Oster Classic Chrome si mixam pana cand obtinem o crema fina. Presaram deasupra nucsoara rasa si condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam, gustam si punem menta tocata. Servim calda, cu crutoane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos