Napii sunt o leguma uitata, care nu prea se mai cultiva la noi, dar apreciata in alte bucatarii, printre care cea franceza. Sunt cunoscuti si sub denumirile de topinambur, mar de pamant, morcov porcesc sau anghinarea de Ierusalim. Tuberculii pot fi consumati cruzi, in salate (au un gust asemanator cu gulia), dar si gatiti in piureuri, la cuptor sau supe creme. Daca ii gasiti, nu ii evitati si puteti sa aveti pe masa o supa crema de napi delicioasa!
Taiem ceapa solzisori. Taiem topinamburii in bucati micute. Pregatim aragazul si o cratita in care punem uleiul, adaugam ceapa si o calim 1 minut. Punem napii, amestecam si calim la foc mic pana cand devin usor aurii. Turnam apa calda si condimentam cu sare. Lasam supa de legume sa clocoteasca la foc mediu pana cand napii pot fi rupti cu usurinta, cu o furculita, apoi inchidem aragazul. Tocam marunt patrunjelul. Pasam supa de legume in vasul blenderului Oster Classic Chrome si mixati pana cand obtinem o crema fina. Adaugam laptele de cocos, in timp de amestecam. Condimentam cu sare si piper macinat, amestecam si gustam. Decoram cu patrunjel si ceapa verde si servim supa crema calda, cu crutoane.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii