Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul Oster

Napii sunt o leguma uitata, care nu prea se mai cultiva la noi, dar apreciata in alte bucatarii, printre care cea franceza. Sunt cunoscuti si sub denumirile de topinambur, mar de pamant, morcov porcesc sau anghinarea de Ierusalim. Tuberculii pot fi consumati cruzi, in salate (au un gust asemanator cu gulia), dar si gatiti in piureuri, la cuptor sau supe creme. Daca ii gasiti, nu ii evitati si puteti sa aveti pe masa o supa crema de napi delicioasa!

Portii
5
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul Oster

Ingrediente

  • 500 g de napi curatati si tinuti in apa rece pana cand ii curatam pe toti
  • o ceapa, curatata si spalata
  • cateva fire de patrunjel, spalate
  • 300 ml de lapte de Cocos
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • ceapa verde pentru ornat
  • o lingura cu Ulei
  • 1 litru de apa calda

Mod de preparare

Taiem ceapa solzisori. Taiem topinamburii in bucati micute. Pregatim aragazul si o cratita in care punem uleiul, adaugam ceapa si o calim 1 minut. Punem napii, amestecam si calim la foc mic pana cand devin usor aurii. Turnam apa calda si condimentam cu sare. Lasam supa de legume sa clocoteasca la foc mediu pana cand napii pot fi rupti cu usurinta, cu o furculita, apoi inchidem aragazul. Tocam marunt patrunjelul. Pasam supa de legume in vasul blenderului Oster Classic Chrome si mixati pana cand obtinem o crema fina. Adaugam laptele de cocos, in timp de amestecam. Condimentam cu sare si piper macinat, amestecam si gustam. Decoram cu patrunjel si ceapa verde si servim supa crema calda, cu crutoane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Se potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
1
Mancaruri cu legume

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Placinta quatro formaggi
2
Aluaturi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Cheesecake cu capsuni
3
Prajituri

Cheesecake cu capsuni

O prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.

Cheesecake cu capsuni
Ciorba de fasole in bol de paine
4
Ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...

Ciorba de fasole in bol de paine
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosii
5
Aperitive cu legume

Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosii

Este genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...

Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosii
Parteneri
Zeama de cocos in stil Basarabean
Bucataras.RO

Zeama de cocos in stil Basarabean

Aceasta reteta am adus-o din Basarabia.O puteti intalni in fiecare restaurant deacolo.E extrem de apreciata mai ales dupa...

Zeama de cocos in stil Basarabean
Tarta rustica cu cirese
Gustos.RO

Tarta rustica cu cirese

Tarta rustica cu cirese