Nimic nu este mai bun vara decat o supa rece de rosii. Sigur putem crea o multime de retete avand la baza rosiile. Mai simple sau mai complexe, in functie de dorinta fiecaruia,insa mie imi place tare mult supa de rosii cu orez.
Intr-o cratita sau orice vas avem la indemana, punem apa si punem la fiert, pentru a opari rosiile.Intre timp curatam morcovul, ardeiul si ceapa. Ardeiul si ceapa se taie cubulete, iar morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Dupa ce am oparit rosiile le lasam la racit, le curatam de pielita si le dam pe razatoare sau le mixam la robot. Eu le dau pe razatoare, la mixer ies mai cremoase, insa mie imi place sa simt bucatele de rosie. Intr-o oala mai mare punem uleiul si punem la calit ceapa, apoi adaugam morcovul si ardeiul si lasam cateva minute pana devin sticloase.Adaugam apoi rosiile si lasam cateva minute, apoi completam cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit. Spalam orezul in mai multe ape, lasam circa 5 minute la inmuiat,apoi il adaugam in supa. Mai lasam cateva minute, pana cand orezul este fiert. Adaugam sare in supa dupa gust. La finalul prepararii adaugam patrunjel verde deasupra. Putem servi supa calda,dar rece este minunata.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii