Paste de orez cu legume

Am folosit noodles , un fel de paste de orez putin mai late. Imi plac tare mult pastele din orez pentru ca sunt foarte simplu de gatit . Se pun doar in apa clocotita si se lasa 2-3 minute , se scurg si sunt gata . Sunt mult mai usor digerabile decat pastele din faina de grau si nu contin gluten . Am facut acest fel pentru o cina . In maxim jumate de ora este gata o cina usoara si delicioasa. Dar sa nu lungesc vorba si sa va prezint ingredientele si modul de preparare

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Paste de orez cu legume

Ingrediente

  • -300 gr paste de orez
  • -1 zuchini
  • -1 morcov
  • -200 ml crema de soia
  • -2 fire apio
  • -1 ceapa mica
  • -putin ulei doar cat sa se unga fundul unui wok
  • -1.5 litri apa
  • -sare
  • -1 lingurita busuioc uscat by Kotanyi
  • -1/2 lingurite pudra de ghimbir
  • -cateva frunze de patrunjel si busuioc verde

Mod de preparare

Legumele le curatam de coaja si razuim pe razatoarea mica morcovul si zuchini.Apio si ceapa le tocam cu un cutit cat de mici doriti. Punem pe foc intr-o oala 1.5 litri de apa si o lingura de sare . Acoperim cu capacul si lasam sa fiarba . Incingem un wok foarte bine si cu ajutorul unui spray sau cu o pensula ungem fundul wok-ului. Punem ceapa si morcovul , amestecam de cateva ori si apoi adaugam dovlecelul si apio . Dovlecelul va lasa suc si astfel legumele se vor gati bine . Cand fierbe apa punem taitei de orez , amestecam de cateva ori si lasam sa clocoteasca 2 minute. Scurgem si clatim cu apa rece . Peste legumele inmuiate putin punem sare , piper ,pudra de ghimbir si crema de soia . Omogenizam iar apoi adaugam 1 lingurita de busuioc uscat . Turnam totul peste paste si servim presarat deasupra cu patrunjel verde tocat si frunze de busuioc .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Tort de portocale cu crema
2
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura Regina Maria
3
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
4
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Napolitane cu crema de caramel si nuci
Bucataras.RO

Napolitane cu crema de caramel si nuci

Fac reteta aceasta de peste 20 de ani si tot nu ma satur de ea. Bine, nu o fac destul de des, dar alta reteta de crema...

Napolitane cu crema de caramel si nuci
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori