Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se rumeneasca la cuptor. Cartofii au iesit si ei gustosi cu doar cateva condimente. Reteta video o gasesti mai jos.
Coastele se pun intr-o oala incapatoare;
Se pun foile de dafin si boabele de piper in oala;
Se adauga berea (cat sa acopere), urmata de morcovi, pastarnac, telina si ceapa;
Se pune la fiert pe foc, pana carnea devine ff frageda (cca 2 ore);
Se scot, se pun intr-o tava si se ung cu un amestec de sos de soia, crema de otet balsamic, miere, boia dulce Kamis si condimente pentru coaste Kamis;
Se ung bine pe o parte si se baga la cuptor la 180 de grade pentru cca 10-12 min;
Dupa aceea, se scot, se intorc si se ung si pe partea cealalta si se mai lasa la cuptor pentru inca 4 min;
In ultimele 2 minute se muta temperatura cuptorului pe 210 grade C, pentru a se realiza o glazura lipicioasa;
Cartofii se spala bine, se taie in 4 si se stropesc cu ulei de masline;
Se condimenteaza cu rozmarin, sare, piper si usturoi granulat;
Se baga in cuptor, intr-o tava cu hartie de copt, pentru cca 20-25 min, la 180 grade pana intra furculita in ei usor;
Se da parmezanul pe razatoare, se presara pe deasupra si se mai lasa cca 2 min la gratinat;
Se servesc impreuna cu coastele;

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii