Retete kamis

VIDEOReteta Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 29-11-2017
Adaugă în cartea de bucate
Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se rumeneasca la cuptor.
Cartofii au iesit si ei gustosi cu doar cateva condimente.
Reteta video o gasesti mai jos.

ingrediente

4 portii

   Coaste de porc – 4 buc
   Bere – 3
   5 litri (cat sa acopere)
   Foi de dafin Kamis – 4-5 buc
   Morcovi – 3 buc
   Pastarnac – 1 buc
   Telina – ½ buc
   Păstârnac – 1 buc
   Ceapă – 1 buc
   Piper boabe – 1 lingura
   Sare Kamis – dupa gust
Pentru glazura:
   Sos de soia – 6 linguri
   Miere – 3 linguri
   Boia dulce Kamis – 1 lingurita
   Crema de otet balsamic – 3 linguri
   Condimente pentru coaste Kamis – 1 lingurita
   Piper mozaic Kamis – după gust
Pentru cartofi:
   Cartofi – 1
   5 kg
   Ulei de măsline – 40 ml
   Rozmarin – 1 linguriță
   Usturoi granulat – 1 linguriță
   Sare și piper – după gust

mod de preparare

Coastele se pun intr-o oala incapatoare;
Se pun foile de dafin si boabele de piper in oala;
Se adauga berea (cat sa acopere), urmata de morcovi, pastarnac, telina si ceapa;
Se pune la fiert pe foc, pana carnea devine ff frageda (cca 2 ore);
Se scot, se pun intr-o tava si se ung cu un amestec de sos de soia, crema de otet balsamic, miere, boia dulce Kamis si condimente pentru coaste Kamis;
Se ung bine pe o parte si se baga la cuptor la 180 de grade pentru cca 10-12 min;
Dupa aceea, se scot, se intorc si se ung si pe partea cealalta si se mai lasa la cuptor pentru inca 4 min;
In ultimele 2 minute se muta temperatura cuptorului pe 210 grade C, pentru a se realiza o glazura lipicioasa;
Cartofii se spala bine, se taie in 4 si se stropesc cu ulei de masline;
Se condimenteaza cu rozmarin, sare, piper si usturoi granulat;
Se baga in cuptor, intr-o tava cu hartie de copt, pentru cca 20-25 min, la 180 grade pana intra furculita in ei usor;
Se da parmezanul pe razatoare, se presara pe deasupra si se mai lasa cca 2 min la gratinat;
Se servesc impreuna cu coastele;
Incearca si Musaca cu carne tocata si cartofi
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete kamis

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.