Musaca cu carne tocata si cartofi

O musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o gasesti mai jos.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Carne tocata de vita (cu putina grasime) – 1
  • 4 kg
  • Cimbru Kamis – 1 lingura
  • Usturoi granulat Kamis – 1 lingura
  • Oua – 4 buc
  • Boia de ardei dulce Kamis – 1 lingura
  • Cascaval – 300 g
  • Cascaval afumat – 200 g
  • Rosii la conserva – 300 g
  • Pasta de rosii – 1 lingura
  • Cartofi – 5-6 bucati
  • Ceapa – 1 buc
  • Ulei de masline – 100 ml
  • Vin rosu demisec – 100 ml
  • Condimente carne tocata Kamis – dupa gust
  • Condimente pentru cartofi prajiti – dupa gust
  • Marar uscat Kamis – 2 lingurite
  • Zahar – 1 lingurita
  • Apa / supa de legume – cat sa acoperi
  • Sare
  • piper – dupa gust

Mod de preparare

Spala, curata si taie cartofii rondele subtiri.

Stropeste-i cu 50 ml ulei de masline si condimenteaza-i cu mix pentru cartofi prajiti;

Pune-i intr-o tava de cuptor cu hartie de copt si pregateste-i in cuptor la 180 de grade C, pentru cca 20 – 25 de min (sa fie 3 sferturi gatiti);

Incinge uleiul de masline intr-o cratita pe foc;

Taie ceapa cuburi si caleste-o;

Adauga si carnea cand ceapa a devenit translucida;

Pune apoi boia dulce, condimentele de carne tocata, cimbrul si usturoiul granulat;

Pune sare si piper;

Dupa ce s-a rumenit frumos, stinge cu vinul rosu si lasa sa se reduca;

Acopera apoi cu apa sau supa de legume si lasa sa fiarba;

Toaca mararul si adauga-l peste compozitie;

Pune sucul si pasta de rosii odata ce carnea a fiert;

Lasa compozitia sa se raceasca si incorporeaza 2 oua;

Asaza un strat de cartofi in tava si peste ei pune un strat de carne;

Adauga un strat cascaval si cascaval afumat ras, in prealabil;

Repeta procesul, iar deasupra adauga 2 oua batute cu restul de cascaval si cascaval afumat;

Baga la cuptor la 180 de grade C, pentru cca 15-20 min pana se rumeneste;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Tort de portocale cu crema
3
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura Regina Maria
4
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Dulceata din sfecla rosie si ananas
Bucataras.RO

Dulceata din sfecla rosie si ananas

  O dulceață minunată din sfeclă roșie, preparată unde în decembrie, ce am descoperit-o acum vreo 2...

Dulceata din sfecla rosie si ananas
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori