Paste cu pui la cuptor

O portie de paste satioase facute cu piept de pui simplu si piept de pui afumat. Adaugi si smantana de gatit, parmezan si mozzarella si ai un sos fenomenal. Reteta pas cu pas o gasesti mai jos.

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Paste (Macaroane/Penne) – 250 g
  • Piept de pui crud – ½ piept
  • Piept de pui afumat – 1 buc
  • Usturoi granulat Kamis – 1 lingurita
  • Ulei de masline – 40 ml
  • Ceapa rosie – 1 buc
  • Vin alb demisec – 50 ml
  • Smantana de gatit – 300 ml
  • Patrunjel – 1 legatura
  • Parmezan – 80 g
  • Nucsoara Kamis – ½ lingurita
  • Cimbru Kamis – 1 lingurita
  • Mozzarella - 150 g
  • Unt – 30 g
  • Sare
  • piper – dupa gust

Mod de preparare

Pune apa cu sare la fiert;

Cand a dat in clocot, adauga pastele si lasa-le sa fiarba cu 1 minut mai putin decat scrie pe cutie;

Odata fierte, scurge-le intr-o sita;

Taie ceapa Julien;

Taie pieptul de pui afumat, cubulete;

Taie pieptul de pui crud, cubulete;

Incinge uleiul de masline, intr-o tigaie, pe plita;

Caleste ceapa rosie;

Adauga puiul crud si caleste-l pana se rumeneste;

Adauga sare si piper Kamis, dupa gust;

Adauga cimbru Kamis, urmat de nucsoara Kamis si de usturoiul granulat Kamis;

Pune apoi pieptul de pui afumat;

Stinge cu vinul alb demisec si lasa-l sa se reduca;

Adauga apoi smantana de gatit;

Pune apoi patrunjelul;

Rade parmezanul si mozarella;

Pune pastele intr-un castron si adauga sosul deasupra;

Incorporeaza mozzarella si parmezan si amesteca totul bine;

Lasa-le la cuptor la 180 de grade C, pana se gratineaza (cca 10 min);

Serveste-le fierbinti;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura cu foi si crema caramel
5
Prajituri

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Parteneri
Ardei umpluti
Bucataras.RO

Ardei umpluti

De muuulta vreme nu am mai facut eu asa ceva. Din motive de comoditate, pentru ca e bunica pe aici prin preajma si de obicei...

Ardei umpluti
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori