Paste cu pui la cuptor

O portie de paste satioase facute cu piept de pui simplu si piept de pui afumat. Adaugi si smantana de gatit, parmezan si mozzarella si ai un sos fenomenal. Reteta pas cu pas o gasesti mai jos.

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Paste (Macaroane/Penne) – 250 g
  • Piept de pui crud – ½ piept
  • Piept de pui afumat – 1 buc
  • Usturoi granulat Kamis – 1 lingurita
  • Ulei de masline – 40 ml
  • Ceapa rosie – 1 buc
  • Vin alb demisec – 50 ml
  • Smantana de gatit – 300 ml
  • Patrunjel – 1 legatura
  • Parmezan – 80 g
  • Nucsoara Kamis – ½ lingurita
  • Cimbru Kamis – 1 lingurita
  • Mozzarella - 150 g
  • Unt – 30 g
  • Sare
  • piper – dupa gust

Mod de preparare

Pune apa cu sare la fiert;

Cand a dat in clocot, adauga pastele si lasa-le sa fiarba cu 1 minut mai putin decat scrie pe cutie;

Odata fierte, scurge-le intr-o sita;

Taie ceapa Julien;

Taie pieptul de pui afumat, cubulete;

Taie pieptul de pui crud, cubulete;

Incinge uleiul de masline, intr-o tigaie, pe plita;

Caleste ceapa rosie;

Adauga puiul crud si caleste-l pana se rumeneste;

Adauga sare si piper Kamis, dupa gust;

Adauga cimbru Kamis, urmat de nucsoara Kamis si de usturoiul granulat Kamis;

Pune apoi pieptul de pui afumat;

Stinge cu vinul alb demisec si lasa-l sa se reduca;

Adauga apoi smantana de gatit;

Pune apoi patrunjelul;

Rade parmezanul si mozarella;

Pune pastele intr-un castron si adauga sosul deasupra;

Incorporeaza mozzarella si parmezan si amesteca totul bine;

Lasa-le la cuptor la 180 de grade C, pana se gratineaza (cca 10 min);

Serveste-le fierbinti;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide