Salata de cartofi cu file de pastrav afumat

Salata de cartofi cu file de pastrav afumat este o reteta de salata delicioasa. Ingredientele necesare sunt: cartofi, pastrav, vin.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 2 linguri de vin alb
  • ½ dl de otet de mere
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 castraveti murati in otet
  • un mar rosu
  • Sosul:
  • 1 lingurita de hrean ras (proaspat sau conservat)
  • sare si piper
  • 2 linguri de otet de mere
  • 1dl de smantana
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 4 pastravi afumati file
  • 1 lingura de arpagic proaspat

Mod de preparare

Salata de cartofi cu file de pastrav afumat o preparam asa: intr-o oala se pun cartofii la fiert, dupa care ii curatam cat sunt calzi si ii taiem rondele de 4-5 mm. Luam alt vas si facem un amestec pentru salata din: vin alb cu otet de mere; il folosim ca sa stropim cartofii. Ii lasam la marinat 30 de minute. Ne ocupam de ceapa, pe care o taiem in felii subtiri. Taiem castravetii murati in rondele si marul in patri.  Inlaturati casuta cu seminte, apoi taiati marul in fasii fine. Amestecati totul cu restulingredientelor deja pregatite. Din ingredientele de mai sus facem sosul si asezonam cu el salata. Taiem pastravul in fasii groase si il adaugam salate. Garnisiim cu arpagicul verde taiat marunt.

 


Alte retete cu peste recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori