Salata Flori de liliac

Se fierb oule 12 minute in apa cu sare. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se dau pe razatoarea mare si se coloreaza cu putina zeama de l

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Salata Flori de liliac

Ingrediente

  • 2 cutii de conserva de peste in ulei (am folosit o conserva de ton si una de sardina)
  • 2 cartofi potriviti
  • 2 morcovi mai mari sau
  • 3 mai mici
  • 5 oua fierte
  • 250 g branza (am folosit ascaval)
  • 300 g maioneza
  • cateva capere
  • cateva masline
  • sare
  • piper
  • otet balsamic
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • cateva fire de patrunjel verde

Mod de preparare

Se fierb oule 12 minute in apa cu sare. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se dau pe razatoarea mare si se coloreaza cu putina zeama de la o sfecla rosie (eventual se dilueaza cu apa ca sa capete culoarea liliacului). Galbenusurile se sfarama cu furculita. Cartofii se fierb in coaja, se racesc, se curata de coaja si se dau si ei pe razatoarea mare. Se fierb morcovii in apa cu sare, se racesc si se dau pe razatoare. Branza (cascavalul, in cazul meu) se da si ea pe razatoare. Se incepe montarea salatei in felul urmator: 1.Se aseaza pestele scurs de ulei, pe platou. Se presara cateva capere si zeama de lamaieSe pune o lingura buna de maioneza si se intinde peste peste. 2. Se pun cartofii rasi. Se presara cu piper, se pun cateva masline fara samburi si se stropeste cu otet balsamic. Deasupra se pune un strat de maioneza. 3. Se pun morcovii rasi si se asezoneaza cu sare, piper si otet. Se pune alt strat de maioneza. 4. Se pun galbenusurile sfaramate cu furculita si asezonate cu sare si piper.Deasupra, alt strat de maioneza. 5. Ultimul strat este de branza. Se scoate albusul din zeama de sfecla rosie, se scurge bine si se formeaza florile de liliac. Pe post de codite si frunze se folosesc cateva fire de patrunjel.


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Supa de rosii cu galuste, de post
Bucataras.RO

Supa de rosii cu galuste, de post

Daca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...

Supa de rosii cu galuste, de post
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos