Reteta de ardei grasi rosii murati o stiu de la mama mea, se face usor si rezultatul este garantat!
Ardeii grasi rosii se spala si se taie in jumatate, se scot cotoarele cu seminte, apoi jumatatile se taie in doua sau patru in functie de marimea fiecarui ardei.
Intr-un vas mai mare am pus 6 linguri de sare, 500 grame de zahar, 1 plic de conservant, cateva boabe de piper si alte cateva boabe de mustar, vreo 10 frunze de dafin, 1 litru otet si hrean (pe care in prealabil l-am curatat si taiat pe lungime in bucatele mai mici asa cum se poate vedea in poza). Se amesteca toate aceste ingrediente pana se dizolva sarea si zaharul apoi se adauga bucatile de ardei, iar aceasta compozitie se lasa peste noapte.
A doua zi am asezat bucatile de ardei in borcane impreuna cu frunzele de dafin si betisoarele de hrean si am adaugat zeama care a ramas in vasul in care au stat peste noapte. Se pun capacele borcanelor si se pastreaza in camara la rece!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAm tot savurat rețete de mezel preparat în casă. Am salvat rețetele, le-am listat, trebuie doar să achiziționez doar...
Pastramă din mușchiuleț de porcPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii