Reteta de ardei grasi rosii murati o stiu de la mama mea, se face usor si rezultatul este garantat!
Ardeii grasi rosii se spala si se taie in jumatate, se scot cotoarele cu seminte, apoi jumatatile se taie in doua sau patru in functie de marimea fiecarui ardei.
Intr-un vas mai mare am pus 6 linguri de sare, 500 grame de zahar, 1 plic de conservant, cateva boabe de piper si alte cateva boabe de mustar, vreo 10 frunze de dafin, 1 litru otet si hrean (pe care in prealabil l-am curatat si taiat pe lungime in bucatele mai mici asa cum se poate vedea in poza). Se amesteca toate aceste ingrediente pana se dizolva sarea si zaharul apoi se adauga bucatile de ardei, iar aceasta compozitie se lasa peste noapte.
A doua zi am asezat bucatile de ardei in borcane impreuna cu frunzele de dafin si betisoarele de hrean si am adaugat zeama care a ramas in vasul in care au stat peste noapte. Se pun capacele borcanelor si se pastreaza in camara la rece!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii