Salata mediterana cu usturoi

Sepia se curata, se taie rondele subtiri, apoi se fiarbe in apa cu usturoi si vin alb pana se inmoaie. Daca este nevoie se mai adauga putina apa. Galb

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 grame carne de sepie
  • 100 grame scoici fierte
  • 100 grame rac garnella
  • 150 grame masline de Capri
  • 80 grame ceapa
  • 80 grame ardei verde
  • un galbenus de ou
  • 12 ml ulei
  • 40 grame masline (negre)
  • 40 ml vin (alb)
  • 1 lamaie
  • o capatana de salata (rosie)
  • dupa gustusturoi
  • piper (boabe)
  • sare

Mod de preparare

Sepia se curata, se taie rondele subtiri, apoi se fiarbe in apa cu usturoi si vin alb pana se inmoaie. Daca este nevoie se mai adauga putina apa. Galbenusurile si uleiul se amesteca, maioneza astfel obtinuta se condimenteaza cu sare, piper macinat, usturoi presat, lamaie, maslinele de Capri taiate marunt si apa in care a fiert sepia. Adaugam carnea de sepie care s-a racit, carnea de scoici, racul fiert si curatat, maslinele negre fara samburi, ardeiul verde taiat cubulete, ceapa taiata rondele subtiri, salata rosie taiata fasii subtiri.Se amesteca cu grija. Se raceste bine si se serveste pe Frunze proaspete de salata.
Alte retete salate recomandate

Salata orientala

Salata de telina

Salata cruditati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Aperitiv cartofi in straturi cu bacon si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi in straturi cu bacon si cascaval

Aperitiv cartofi in straturi cu bacon si cascaval
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!