Salata mediterana cu usturoi

Sepia se curata, se taie rondele subtiri, apoi se fiarbe in apa cu usturoi si vin alb pana se inmoaie. Daca este nevoie se mai adauga putina apa. Galb

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 grame carne de sepie
  • 100 grame scoici fierte
  • 100 grame rac garnella
  • 150 grame masline de Capri
  • 80 grame ceapa
  • 80 grame ardei verde
  • un galbenus de ou
  • 12 ml ulei
  • 40 grame masline (negre)
  • 40 ml vin (alb)
  • 1 lamaie
  • o capatana de salata (rosie)
  • dupa gustusturoi
  • piper (boabe)
  • sare

Mod de preparare

Sepia se curata, se taie rondele subtiri, apoi se fiarbe in apa cu usturoi si vin alb pana se inmoaie. Daca este nevoie se mai adauga putina apa. Galbenusurile si uleiul se amesteca, maioneza astfel obtinuta se condimenteaza cu sare, piper macinat, usturoi presat, lamaie, maslinele de Capri taiate marunt si apa in care a fiert sepia. Adaugam carnea de sepie care s-a racit, carnea de scoici, racul fiert si curatat, maslinele negre fara samburi, ardeiul verde taiat cubulete, ceapa taiata rondele subtiri, salata rosie taiata fasii subtiri.Se amesteca cu grija. Se raceste bine si se serveste pe Frunze proaspete de salata.
Alte retete salate recomandate

Salata orientala

Salata de telina

Salata cruditati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci