Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
medie
Sarmalute in foi de vita

Ingrediente

  • frunze de vita proaspete - 35 buc
  • carne tocata amestec - 700 g
  • orez - 100 g
  • ceapa - 1 buc mare
  • paprika dulce - 1 lingurita
  • marar proaspat tocat - 2 linguri
  • sare si piper dupa gust
  • suc de rosii - 200 ml
  • apa sau bors - 100 ml
  • zahar - 1 varf de cutit
  • iaurt pentru servire - cca 600 g

Mod de preparare

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute
• daca folositi frunze de vita la borcan, atunci ele trebuie lasate la desarat pentru cca o ora si jumatate, in 3 transe de apa fierbinte
• lasati-le apoi sa se scurga intr-o sita
• taiati ceapa cubulete fine
• spalati orezul in 3 ape si lasati-l la scurs
• amestecati intr-un bol carnea cu orezul si ceapa taiata cubulete fine
• tocati mararul marunt
• adaugati sare si piper dupa gust, paprika si mararul tocat si amestecati bine
• taiati coditele de la frunzele de vita si umpleti-le cu aceasta compozitie
• rulati-le insa nu foarte strans, pentru ca riscati ca sarmalele sa crape
• opriti cateva frunze pentru a le pune deasupra
• puneti sarmalutele in vasul de la slow cooker Crock Pot Sauté, in doua randuri, si acoperiti-le cu frunzele oprite pentru final
• amestecati sucul de rosii cu zaharul, apa sau cu borsul daca doriti sa fie mai acrisoare si turnati sosul peste sarmale
• setati slow cooker Crock Pot Sauté pe modul de gatire High si timpul de 4 ore si 30 de minute
• puteti servi sarmalutele cu marar proaspat tocat fin si smantana sau iaurt, dupa plac.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide