Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
medie
Sarmalute in foi de vita

Ingrediente

  • frunze de vita proaspete - 35 buc
  • carne tocata amestec - 700 g
  • orez - 100 g
  • ceapa - 1 buc mare
  • paprika dulce - 1 lingurita
  • marar proaspat tocat - 2 linguri
  • sare si piper dupa gust
  • suc de rosii - 200 ml
  • apa sau bors - 100 ml
  • zahar - 1 varf de cutit
  • iaurt pentru servire - cca 600 g

Mod de preparare

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute
• daca folositi frunze de vita la borcan, atunci ele trebuie lasate la desarat pentru cca o ora si jumatate, in 3 transe de apa fierbinte
• lasati-le apoi sa se scurga intr-o sita
• taiati ceapa cubulete fine
• spalati orezul in 3 ape si lasati-l la scurs
• amestecati intr-un bol carnea cu orezul si ceapa taiata cubulete fine
• tocati mararul marunt
• adaugati sare si piper dupa gust, paprika si mararul tocat si amestecati bine
• taiati coditele de la frunzele de vita si umpleti-le cu aceasta compozitie
• rulati-le insa nu foarte strans, pentru ca riscati ca sarmalele sa crape
• opriti cateva frunze pentru a le pune deasupra
• puneti sarmalutele in vasul de la slow cooker Crock Pot Sauté, in doua randuri, si acoperiti-le cu frunzele oprite pentru final
• amestecati sucul de rosii cu zaharul, apa sau cu borsul daca doriti sa fie mai acrisoare si turnati sosul peste sarmale
• setati slow cooker Crock Pot Sauté pe modul de gatire High si timpul de 4 ore si 30 de minute
• puteti servi sarmalutele cu marar proaspat tocat fin si smantana sau iaurt, dupa plac.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Budinca de gris
1
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
2
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
4
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Pui surpriza
5
Mancaruri cu carne

Pui surpriza

Se taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...

Pui surpriza
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii