Bors vietnamez de peste

• taiati inotatoarele pestilor cu ajutorul unei foarfece• daca folositi pesti precum bibanul (cu solzi foarte duri), trebuie sa-i

Portii
3
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa
Bors vietnamez de peste

Ingrediente

  • biban 10 cm - 6 buc
  • corcoduse/ physalis - 1/2 cana
  • lemongrass uscat - 2 lingurite (macinat sau zdrobit)
  • caise verzi - 6 buc
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • rosii cherry - 250 g
  • ceapa verde - 1 legatura
  • cardamon negru - 1/2 buc
  • taitei chinezesti - 100 g
  • ardei iute - 1 buc (sau 2 in functie de cat de iuti sunt)
  • ulei de masline calitativ - 2 linguri
  • anason stelat - 2 buc
  • coriandru proaspat / patrunjel - 1 legatura
  • sare si piper - dupa gust
  • apa fierbinte cca 2 litri

Mod de preparare

• taiati inotatoarele pestilor cu ajutorul unei foarfece
• daca folositi pesti precum bibanul (cu solzi foarte duri), trebuie sa-i introduceti foarte putin (cca 30 sec) in apa clocotita si apoi sa le luati pielea cu tot cu solzi, folosind un cutit mic, dar ascutit – nu aruncati apa in care ati oparit pestele
• taiati lemongrass-ul felii foarte subtiri si introduceti-le intr-un mojar, unde le veti zdrobi pana devin pudra
• tocati marunt ceapa verde
• coaceti cardamonul in cuptor pana se umfla si devine putin rumen
• spargeti-l, scoateti jumatate din cantitatea de seminte si zdrobiti-le intr-un mojar
• introduceti rosiile, ceapa verde, corcodusele si ardeiul iute in vasul detasabil al slow cooker-ului Crock Pot 6L Sauté si sotati-le pe plita cu putin ulei de masline, la foc potrivit
• cand acestea s-au inmuiat, adaugati si pestii peste si rumeniti-i pe fiecare parte cca 1-2 min – aveti grija sa-i intoarceti cu grija, folosind o penseta sau un cleste micut pentru a preveni ruperea lor
• puneti cardamon macinat pe deasupra, stelutele de anason, sare, piper si coaja de lamaie
• tocati caisele cubulete si adaugati-le deasupra impreuna cu 2 litri din apa in care ati oparit pestele
• puneti vasul in slow cooker Crock Pot 6L Sauté si setati pe modul de gatire High si timpul de 2 ore
• intre timp tocati coriandrul sau patrunjelul proaspat
• puneti taiteii in castroane si peste acestia adaugati supa fierbinte – lasati cateva minute si serviti cu coriandru sau patrunjel proapat tocat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!

Pizza cu sparanghel
Cele mai apreciate rețete
Tort cu nuci si mere caramelizate
1
Torturi

Tort cu nuci si mere caramelizate

Tortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...

Tort cu nuci si mere caramelizate
Budinca de malai cu branza de vaci
2
Budinci

Budinca de malai cu branza de vaci

Budinca de malai cu branza de vaci este o prajitura delicioasa si sanatoasa cu branza, potrivita pentru copii. Se prepara...

Budinca de malai cu branza de vaci
Negresa cu nuci si sos de cafea
3
Prajituri

Negresa cu nuci si sos de cafea

Negresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...

Negresa cu nuci si sos de cafea
Briose cu cacao
4
Prajituri

Briose cu cacao

Se bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...

Briose cu cacao
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Gustos.RO

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
ReteteCulinare.RO

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran