Usoara si cremoasa, supa - crema de linte reprezinta o masa delicioasa chiar si atunci cand esti la dieta. Desi nu contine multe grasimi aduce un aport crescut de vitamine si proteine care iti vor da energie. In plus, specialistii au demonstrat ca preparatele cremoase actioneaza asupra centrilor nervosi ai fericirii! Asadar, iata inca un motiv in plus sa o consumi pentru a-ti imbunatati starea de bine.
Lintea o speli si o pui la hidratat intr-o cana de apa rece pentru 30 de minute.
Intre timp cureti ceapa si cartoful dulce. Ceapa o lasi intreaga, iar cartoful il tai in sferturi.
Pui la fiert lintea, iar separat, ceapa si cartoful. Lasi sa fiarba la foc mic 10 minute.
Strecori lintea si adaugi peste ea ceapa si cartoful, apoi blendezi pana cand obtii o pasta. Subtiezi dupa preferinta cu apa in care fiert legumele.
Servesti imediat cu crackers de seacara si ardei iute, iar pentru decor folosesti smantana.
Tips&Tricks: poti inlocui cartofii dulci cu morcovi, iar rosiile cu pasta de rosii, pentru a pastra gustul dulceag al preparatului.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataCui nu-i plac clatitele? Eu zic ca sunt delicioase, mai ales daca le serviti cu dulceata proaspata de capsuni.
Clatite cu capsuniIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii