Se pune untul intr-o cratita emailata si se inmoaie usor, la foc mic. Peste unt se adauga faina in ploaie, se amesteca incet cu o lingura de lemn si s
Se pune untul intr-o cratita emailata si se inmoaie usor, la foc mic. Peste unt se adauga faina in ploaie, se amesteca incet cu o lingura de lemn si se subtiaza cu lapte dulce pus putin cate putin. Sosul obtinut se fierbe la foc mic, amestecand mereu cu lingura, pentru ca sa nu faca cocoloase. Se trage cratita de pe foc atunci cand amestecul arata ca o smantana groasa, se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga ouale pe rand, continuand sa se amestece intr-un singur sens.
Se stoarce zeama de la jumatate de lamaie si se raceste inainte de a fi servit langa peste rasol de vaca.
Alte reteta sos recomandate
Sos ciuperci
Sos de spanac
Sos tartar

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii