Se pune o lingura cu unt intr-o tigaie pe foc iar cand s-a topit se adauga faina si se amesteca repede si bine pana se incorporeaza faina in unt, apo
Se pune o lingura cu unt intr-o tigaie pe foc iar cand s-a topit se adauga faina si se amesteca repede si bine pana se incorporeaza faina in unt, apoi se toarna cate putina supa sau apa rece, amestecand continuu. Se adauga sare, iar cand sosul este bine legat, se ia de pe foc si se incorporeaza galbenusul amestecat cu zeama de lamaie.
In acest sos se pot adauga ciuperci, branza rasa, capere, rosii, sparanghel, conopida. Sosul se poate folosi si la prepararea sufleurilor.
Alte retete:
Sos de smantana Cartofi la cuptor Tocanita de pui

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii