Sos de tarhon cu smantana

Sosul de tarhon cu smantana: o combinație delicioasă între tarhon proaspăt și smantana cremoasă, perfectă pentru a însoți fripturi, pui sau pește.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 500 g:
  • supa de oase - 300 g sau 300 ml apa si 1/2 cub MAGGI de vita
  • tarhon verde - 1 legatura
  • faina - 65 g
  • unt - 35 g
  • smantana - 75 g
  • zahar - 10 g
  • otet - 15 ml
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru sos de tarhon cu smantana tarhonul se curata, se spala si se taie mai mare. Faina se cerne, se dizolva in 50 ml apa si se toarna peste untul topit, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga supa de oase, otet, smantana, zahar, tarhon, sare si se fierb cca 8-10 minute.

Sosul de tarhon cu smantana se serveste cald, la rasol de vita si pasare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc