Pentru sos de tarhon universal se separa albusurile de galbenusuri, tarhonul se spala, se aleg frunzele, se taie si se oparesc. Faina se cerne, se dizolva in 100 ml lapte.
Pentru sos de tarhon universal se separa albusurile de galbenusuri, tarhonul se spala, se aleg frunzele, se taie si se oparesc. Faina se cerne, se dizolva in 100 ml lapte si se toarna peste cele 50 g margarina topita, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga treptat si restul de lapte (150 ml), supa de oase, galbenusurile, continuand baterea circa 8-10 minute. Daca este necesar, sosul obtinut se strecoara. Se adauga zahar, frunze de tarhon, sare si otet. Se mai fierbe circa 2-3 minute si se ia de pe foc. Deasupra, se pun bucati de margarina (10-20 g) pentru a nu se forma crusta.
Sosul de tarhon universal se serveste cald, la rasol din carne de vita, pasare, limba.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii