Se amesteca ceapa tocata marunt, otetul, mustarul, piperul si citeva linguri de apa si se fierb 10-15 minute. Se adauga apoi sosul brun, preparat astf
Se amesteca ceapa tocata marunt, otetul, mustarul, piperul si citeva linguri de apa si se fierb 10-15 minute. Se adauga apoi sosul brun, preparat astfel: Zarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune untul si cind se infierbinta se adauga faina rumenindu-se bine. In tot timpul se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se arda faina. Dupa ce aceasta a capatat o culoare bruna, se adauga zarzavaturile, ceapa si condimentele si se prajesc usor. Se sting apoi cu doua cesti cu apa calda. In timp ce se prepara sosul, oasele se sparg si se prajesc in cuptor, apoi se pun in vasul cu sos o data cu bulionul. Se fierbe totul la foc potrivit cca 3 ore, avind grija sa se adune spuma cind se formeaza si sa se amestece mereu ca sa nu se prinda sosul de vas. Dupa ce este gata se strecoara printr-o sita. Dupa ce se adauga acest sos se contina fierberea inca 10 minute. Castravetii murati se curata de coaja, se toaca foarte marunt, se storc de zeama si se pun in sos impreuna cu vinul si untul, amestecind bine.
Se foloseste la prepararea fripturilor de pasare si la preparatele din vinat
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii