Sos picant cu legume

Ceapa, morcovul si patrunjelul se curata, se spala si se rad pe razatoarea cu gauri mici. Se calesc apoi in ulei fierbinte. Se stinge cu bulionul subt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 buc. ceapa
  • 1 buc. morcov
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 50 ml ulei
  • 1 pahar vin negru
  • 2-3 buc. castraveciori murati
  • o lingurita mustar
  • o lingurita otet
  • piper
  • sare
  • 1/4 frunza dafin

Mod de preparare

Ceapa, morcovul si patrunjelul se curata, se spala si se rad pe razatoarea cu gauri mici. Se calesc apoi in ulei fierbinte. Se stinge cu bulionul subtiat cu putina apa si se fierbe cca 30 minute, dupa care se trec legumele prin sita. Piperul se pune intr-o craticioara, la foc mic, se adauga vinul, mustarul, dafinul, castravetii curatati de coaja si taiati foarte marunt. Se potriveste de sare, piper si otet, se mai fierbe 10 minute si se toarna peste preparatul obtinut dupa trecerea prin sita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci