Sos de ciuperci cu vin

Ciupercile se spala, se curata si se taie feliute fine, care se calesc in 50 gr. de unt. Se pun citeva linguri de zeama de carne si se fierb pina scad

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr. unt
  • 150 gr. ciuperci
  • o lingura faina
  • 2 cesti zeama carne
  • 2 linguri vin
  • 1/2 buc. lamiie
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Ciupercile se spala, se curata si se taie feliute fine, care se calesc in 50 gr. de unt. Se pun citeva linguri de zeama de carne si se fierb pina scade toata apa. Separat, intr-o craticioara, se rumeneste putina faina in restul de unt. Cind capata o culoare usor aurie, se stinge cu zeama de carne, avind grija sa nu se faca cocolosi. Se fierbe 15-20 minute, apoi se adauga ciupercile si vinul, se potriveste de sare si piper si se continua fierberea inca cca 10 minute. Se trage vasul de pe foc, se adauga zeama de lamiie si patrunjelul.
Se serveste la fripturi sau ficat de pasare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci