Sosul Amatriciana este o reteta de sos perfect pentru diferite tipuri de paste. Este foarte aromat, iar finalul cu ou maruntit amestecat cu parmezat este un adevarat deliciu.
Taiati ceapa in jumatate, apoi in felii. Tocati marunt usturoiul si bacon-ul in fasii subtiri. Indepartati coditele rosiilor si puneti-le in apa clocotita. Scoateti-le si clatiti-le in apa foarte rece. Decojiti-le, taiati-le in patru, scoateti semintele si apoi taiati-le fasii.
Lasati ceapa, usturoiul si sunca sa se prajeasca in uleiul de masline pana se rumenesc, dupa care adaugati rosiile din conserva. Fierbeti inabusit la foc mic timp de 15 minute, apoi adaugati si feliile de rosii si condimentati cu sare.
Fierbeti pastele dupa indicatiile de pe pachet. Strecurati-le dar pastrati o parte din apa.
Amestecati pastele cu sosul de ceapa, adaugati cateva linguri din apa in care au fiert, si finalizati adaugand patrunjelul tocat.
Serviti pastele cu sos amatriciana pe un platou si presarati deasupra ouale maruntite amestecate cu parmezanul.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii