Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti prajituri, placinte sau preparate de carne, acest sos adauga un gust dulce si o textura bogata oricarei retete. Simplu de facut si plin de savoare, sosul de mere cu smantana va imbogati preparatele tale cu un gust unic si delicios.
Pentru sos de mere cu smantana merele se spala, se curata de coaja si seminte, se taie felii subtiri si se tin in apa rece acidulata, impreuna cu o parte din sucul de lamaie sau sarea de lamaie. Faina dizolvata in 50 ml apa se toarna peste untul topit. Se adauga smantana, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. in sosul care s-a format se introduc feliile de mere, sarea si se fierb 10 minute la foc moderat. Cand sosul este fiert se adauga restul de suc de lamaie.
Sosul de mere cu smantana se serveste la rasol (de pasare, vita, etc.) s.a.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii