Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti prajituri, placinte sau preparate de carne, acest sos adauga un gust dulce si o textura bogata oricarei retete. Simplu de facut si plin de savoare, sosul de mere cu smantana va imbogati preparatele tale cu un gust unic si delicios.
Pentru sos de mere cu smantana merele se spala, se curata de coaja si seminte, se taie felii subtiri si se tin in apa rece acidulata, impreuna cu o parte din sucul de lamaie sau sarea de lamaie. Faina dizolvata in 50 ml apa se toarna peste untul topit. Se adauga smantana, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. in sosul care s-a format se introduc feliile de mere, sarea si se fierb 10 minute la foc moderat. Cand sosul este fiert se adauga restul de suc de lamaie.
Sosul de mere cu smantana se serveste la rasol (de pasare, vita, etc.) s.a.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzSaturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.
Oua scotiene
Comentarii