Pentru sos de smantana si lapte faina se cerne, se dizolva in 125 ml lapte rece si se adauga in untul topit. Se amesteca continuu, pentru a nu se forma cocoloase.
Pentru sos de smantana si lapte faina se cerne, se dizolva in 125 ml lapte rece si se adauga in untul topit. Se amesteca continuu, pentru a nu se forma cocoloase. Treptat, se toarna restul de 250 ml lapte, amestecand continuu. Dupa 8-10 minute de fierbere se adauga smantana, sare si se fierbe inca 5 minute la foc moderat. Cand sosul este fiert se strecoara printr-o sita fina.
Sosul de smantana si lapte se serveste cu diferite legume (conopida, fasole verde) si preparate din carne (chiftelute), etc.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii