Ulei de ceapa verde

Uleiul de ceapa verde se serveste la stir fry, la mancaruri cu orez, la orice vrem sa dam aroma. Se pune la sfarsit, chiar inainte de a servi pentru a pastra savoarea.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Ulei de ceapa verde

Ingrediente

  • 250 ml de ulei vegetal
  • 6 cepe verzi

Mod de preparare

Pentru ulei de ceapa verde se taie partea cu "mustata" si varfurile.
Se taie ceapa verde in bucati de 5-10 cm.
Se pune uleiul intr-o craticioara si se infierbanta.
Cand e fierbinte se adauga bucatile de ceapa verde si se tin in ulei,pe foc,cam 2 minute.
Se ia craticioara deoparte si se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit se streacoara si se pune uleiul in sticla.
Se pastraza la frigider.


Uleiul de ceapa verde se serveste la stir fry, la mancaruri cu orez, la orice vrem sa dam aroma. Se pune la sfarsit, chiar inainte de a servi pentru a pastra savoarea.

Sursa acestei retete este blogul culinar mitinitta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc