Ulei de ceapa verde

Uleiul de ceapa verde se serveste la stir fry, la mancaruri cu orez, la orice vrem sa dam aroma. Se pune la sfarsit, chiar inainte de a servi pentru a pastra savoarea.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Ulei de ceapa verde

Ingrediente

  • 250 ml de ulei vegetal
  • 6 cepe verzi

Mod de preparare

Pentru ulei de ceapa verde se taie partea cu "mustata" si varfurile.
Se taie ceapa verde in bucati de 5-10 cm.
Se pune uleiul intr-o craticioara si se infierbanta.
Cand e fierbinte se adauga bucatile de ceapa verde si se tin in ulei,pe foc,cam 2 minute.
Se ia craticioara deoparte si se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit se streacoara si se pune uleiul in sticla.
Se pastraza la frigider.


Uleiul de ceapa verde se serveste la stir fry, la mancaruri cu orez, la orice vrem sa dam aroma. Se pune la sfarsit, chiar inainte de a servi pentru a pastra savoarea.

Sursa acestei retete este blogul culinar mitinitta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori