Ketchup

Se stoarce sucul de la rosii. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei cu sare. Cand a devenit transparenta se adauga apa rece. Am pus in robo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ketchup

Ingrediente

  • 2300 gr suc de rosii proaspat stors (am dat rosiile prin masina de bulion de 4 ori pt ca la prima tura iese mai mult apa iar la ultimele ture iese pasta de rosii care e cea mai buna)
  • 300 gr ceapa
  • 100 ml ulei
  • 600 gr ardei kapia copti
  • 200 ml apa
  • 100 ml otet
  • 300 gr zahar
  • sare
  • piper si alte condimente:foi de dafin (am avut si proaspete si uscate)
  • scortisoara
  • cuisoare
  • nucsoara
  • ghimbir
  • oregano
  • salvie
  • usturoi granule si usturoi proaspat ras

Mod de preparare

Se stoarce sucul de la rosii.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei cu sare.

Cand a devenit transparenta se adauga apa rece.

Am pus in robot ceapa impreuna cu ardeii copti si le-am maruntit.

Intre timp am pus sucul de rosii la fiert. Amestecul de ardei si ceapa l-am turnat peste sucul de rosii si am lasat sa fiarba.

Intre timp am pus frunze de telina pe care leam legat cu o ata ca sa nu trebuiasca sa pescuiesc la final, iar restul de condimente le-am pus intrun saculet de tifon ca sa dea gust dar sa le pot scoate la sfarsit.

Am pus zaharul si otetul si am lasat sa fiarba pana a scazut putin.

La sfarsit am pus 3 aspirine si le-am pus in sticle.

Din aceste cantitati mi-a iesit 2,7 l de ketchup.
Pofta buna!

Reteta Ketchup a fost propusa de Misha. pe forum culinar.ro

Alte retete cu suc de rosii: Sos de rosii cu usturoi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide