Ketchup de casa

Ketchup-ul de casa este absolu delicios. Nu are nicio legatura cu cel din comert, este foarte aromat, se prepara usor, este un sos de rosii minunat.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Ketchup de casa

Ingrediente

  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 bulb fenel
  • 1 telina mijlocie cu tulpina
  • putin ulei masline
  • o bucata ghimbir proaspat de marimea unei nuci
  • 2 catei usturoi
  • ardei iute
  • 1 ramura busuioc proaspat
  • 1 lingura seminte coriandru
  • 2 cuisoare
  • 1 frunza dafin
  • 1 lingurita piper macinat
  • sare
  • 1 kg rosii
  • 180 ml otet de vin rosu
  • 70 gr. zahar brun

Mod de preparare

Tocati toate legumele in bucati mari. Despartiti frunzele de busuioc de cotor. Puneti telina, ceapa, fenelul, cateii de usturoi taiati felii, ghimbirul tocat, ardeiul iute, cotorul de busuioc, semintele de coriandru, frunza de dafin si cuisoarele intr-o oala, adaugati cateva linguri de de ulei, sare si piper si puneti pe foc mic 10 minute, pana cand legumele se inmoaie putin.

Adaugati apoi rosiile si 350 ml apa. Fierbeti pana ce sosul de rosii se reduce la jumatate. Luati de pe foc, adaugati frunzele de busuioc si cu ajutorul unui mixer faceti un piure pe care apoi il strecutati prin sita de doua ori pentru a avea o consistent fina si lucioasa. Puneti sosul intr-o cratita curata si fierbeti, amestecand din cand in cand, pana ce sosul se reduce si are consistent unui ketchup. Turnati in sticle sterilizate si capsati. Se pastreaza foarte bine 6-8 luni, dupa ce deschideti o sticla pastrati-o la frigider.

Sfat: Daca nu gasiti bulb de fenicul, il puteti inlocui cu o steluta de anason.


Ketchup-ul de casa se poate folosi pe langa pizza, pentru carnuri, sosuri sau supe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Salata de fructe Macedonia
1
Salate de fructe

Salata de fructe Macedonia

Pentru salata de fructe Macedonia fructele proaspete, curatate, taiate cubulete, se pun intr-un bol cu zahar si sucul de...

Salata de fructe Macedonia
Punch de iarna
2
Punch-uri

Punch de iarna

Azi te voi invata cum sa faci un Punch de iarna potrivit pentru serile festive in familie

Punch de iarna
Pizza Everything
3
Paste si pizza

Pizza Everything

Din apa, sare si faina se face un aluat care se framinta bine pina se curata de pe miini cind se framinta. Din acest aluat se...

Pizza Everything
Australian tea
4
Bauturi cu vin

Australian tea

Ceainicul (din portelan) se infierbanta in prealabil. In el se pune cate o lingurita de ceai negru si o lingurita de ceai...

Australian tea
Prajitura cu afine pentru copii
5
Retete culinare

Prajitura cu afine pentru copii

O minunatie de gust, plus ca se face atat de usor. 🙂

Prajitura cu afine pentru copii
Parteneri
Desert rulouri cu nuca
Bucataras.RO

Desert rulouri cu nuca

Daca s-a racit afara, am cam dat startul la copturi. Pentru acest week-end am facut niste rulouri cu nuca delicioase si...

Desert rulouri cu nuca
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni