Ketchup de casa

Ketchup-ul de casa este absolu delicios. Nu are nicio legatura cu cel din comert, este foarte aromat, se prepara usor, este un sos de rosii minunat.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Ketchup de casa

Ingrediente

  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 bulb fenel
  • 1 telina mijlocie cu tulpina
  • putin ulei masline
  • o bucata ghimbir proaspat de marimea unei nuci
  • 2 catei usturoi
  • ardei iute
  • 1 ramura busuioc proaspat
  • 1 lingura seminte coriandru
  • 2 cuisoare
  • 1 frunza dafin
  • 1 lingurita piper macinat
  • sare
  • 1 kg rosii
  • 180 ml otet de vin rosu
  • 70 gr. zahar brun

Mod de preparare

Tocati toate legumele in bucati mari. Despartiti frunzele de busuioc de cotor. Puneti telina, ceapa, fenelul, cateii de usturoi taiati felii, ghimbirul tocat, ardeiul iute, cotorul de busuioc, semintele de coriandru, frunza de dafin si cuisoarele intr-o oala, adaugati cateva linguri de de ulei, sare si piper si puneti pe foc mic 10 minute, pana cand legumele se inmoaie putin.

Adaugati apoi rosiile si 350 ml apa. Fierbeti pana ce sosul de rosii se reduce la jumatate. Luati de pe foc, adaugati frunzele de busuioc si cu ajutorul unui mixer faceti un piure pe care apoi il strecutati prin sita de doua ori pentru a avea o consistent fina si lucioasa. Puneti sosul intr-o cratita curata si fierbeti, amestecand din cand in cand, pana ce sosul se reduce si are consistent unui ketchup. Turnati in sticle sterilizate si capsati. Se pastreaza foarte bine 6-8 luni, dupa ce deschideti o sticla pastrati-o la frigider.

Sfat: Daca nu gasiti bulb de fenicul, il puteti inlocui cu o steluta de anason.


Ketchup-ul de casa se poate folosi pe langa pizza, pentru carnuri, sosuri sau supe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide