Ketchup-ul de casa este absolu delicios. Nu are nicio legatura cu cel din comert, este foarte aromat, se prepara usor, este un sos de rosii minunat.
Tocati toate legumele in bucati mari. Despartiti frunzele de busuioc de cotor. Puneti telina, ceapa, fenelul, cateii de usturoi taiati felii, ghimbirul tocat, ardeiul iute, cotorul de busuioc, semintele de coriandru, frunza de dafin si cuisoarele intr-o oala, adaugati cateva linguri de de ulei, sare si piper si puneti pe foc mic 10 minute, pana cand legumele se inmoaie putin.
Adaugati apoi rosiile si 350 ml apa. Fierbeti pana ce sosul de rosii se reduce la jumatate. Luati de pe foc, adaugati frunzele de busuioc si cu ajutorul unui mixer faceti un piure pe care apoi il strecutati prin sita de doua ori pentru a avea o consistent fina si lucioasa. Puneti sosul intr-o cratita curata si fierbeti, amestecand din cand in cand, pana ce sosul se reduce si are consistent unui ketchup. Turnati in sticle sterilizate si capsati. Se pastreaza foarte bine 6-8 luni, dupa ce deschideti o sticla pastrati-o la frigider.
Sfat: Daca nu gasiti bulb de fenicul, il puteti inlocui cu o steluta de anason.
Ketchup-ul de casa se poate folosi pe langa pizza, pentru carnuri, sosuri sau supe.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii