Sos iute de rosii si ardei iuti

Mai intai si mai intai se taie rosiile grob, se pune sare si cam 2 linguri de ulei ( de ce? In primul rand ca asa devin mai gustoase, si in al doilea

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Sos iute de rosii si ardei iuti

Ingrediente

  • 3 cepe
  • o capatana de usturoi
  • ceva ulei ( eu am pus de rapita)
  • sare
  • 1 kg de ardei iuti
  • cam 3 kg de rosii

Mod de preparare

Mai intai si mai intai se taie rosiile grob, se pune sare si cam 2 linguri de ulei ( de ce? In primul rand ca asa devin mai gustoase, si in al doilea rand, cica asa le putem asimila mai bine vitaminele).

Apoi punem pe fundul unei oale ulei, punem ceapa tocata si usturoiul maruntit.

Taiem ardeii bucati si ii adaugam in oala (la inceput ei in curatam de seminte, dar mai nou cica sa nu-i mai curat, ca asa-s mai iuti, operatine care trebuie facuta cu manusi).

Se caleste totul cateva minute, apoi se adauga rosiile.

Eu am pus apoi si ceva apa, ca rosiile erau dinalea uriase si carnoase.

Se fierbe bine, apoi se piureiaza.

Se fierbe din nou si apoi se pune in borcane.
Reteta Sos iute de rosii si ardei iuti a fost propusa de simonaro29

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci