Sos picant din rosii

Se spala rosiile, se rup in doua si se trec prin pasatrice, pentru a separa bine semintele de pulpa. Sucul obtinut se pune intr-un vas mare si se da i

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg de rosii
  • 500 g zahar
  • 1 pahar de otet
  • sare
  • 1 lingurita de boia dulce de ardei
  • piper boabe
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 ceasca de ulei

Mod de preparare

Se spala rosiile, se rup in doua si se trec prin pasatrice, pentru a separa bine semintele de pulpa. Sucul obtinut se pune intr-un vas mare si se da in clocot, cu o ceasca de ulei si o lingura de sare.

Separat se amesteca boiaua de ardei cu zaharul, un pahar de otet, piper boabe si o crenguta de cimbru. Se pun toate in sucul de rosii si se continua fierberea jumatate de ora. Sosul obtinut, gustos si picant, se pune cald in sticle si se leaga cu celofan. Sticlele se pastreaza peste iarna la loc uscat.
Se serveste langa friptura de pasare sau langa omlete.

Alte retete sos recomandate

Sos tartar

Sos de spanac

Dressing salata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori