Bors ardelenesc de pui cu smantana

Se pune carnea de pui la fiert in apa, Cand carnea de pui a fiert se pun legumele tocate marunt, ar ceapa solzisori mici si se lasa sa fiarba la foc p

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Bors ardelenesc de pui cu smantana

Ingrediente

  • spate de pui
  • aripioare
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 galeata smantana
  • 1 cutie rosii
  • 1 cartof mare
  • 1 kg bors
  • 3 morcovi
  • delikat
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • patrunjel
  • fidea
  • 3 oua
  • optional si 100gr orez

Mod de preparare

Se pune carnea de pui la fiert in apa,

Cand carnea de pui a fiert se pun legumele tocate marunt, ar ceapa solzisori mici si se lasa sa fiarba la foc potrivit legumele.

Se pun si condimente: cimbru, delikat si piper dupa gust,

Dupa ce au fiert si legumele, se pun si rosiile tocate marunt-marunt,

Apoi se adauga si fideaua,

Borsul se fierbe separat intr-o oala, galbenusurile se amesteca cu smantana,

Se pune si borsul fiert aproape de sfarsit, se mai lasa 5-10 minute si se ia de pe foc,

Se ia doua polonice din bors si se pune intr-un castronel si se amesteca cate putin cu smantana amestecata cu galbenusurile de ou

Cand s-a incorporat din ciorba cu smantana se pune in oala si se amesteca mereu sa nu se branzeasca.

La sfarsit se pune si patrunjelul tocat marunt.


Se recomanda a fi servit cu mamaliga si ardei iuti.

Reteta propusa de Vicky81

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide