Bors cu ciuperci

Ciorba se poate pregatii din bureti proaspeti, ciuperci de camp sau hribi. Se fierbe zarzavatul intr-o oala cu apa. Se aleg ciupercile se taie fidelu

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 l de apa 1 l bors
  • 500 g ciuperci
  • un morcov
  • o radacina de patrunjel
  • o radacina de pastarnac
  • o ceapa
  • 1/2 telina
  • marar
  • sare

Mod de preparare

Ciorba se poate pregatii din bureti proaspeti, ciuperci de camp sau hribi. Se fierbe zarzavatul intr-o oala cu apa.

Se aleg ciupercile se taie fideluta si se pun la fiert impreuna cu zarzavatul. Cand sunt fierte se adauga borsul fiert separat si curatat de spuma, se mai lasa sa dea in cateva clocote, se adauga sarea dupa gust.

Se mai poate prepara si din ciuperci deshidratate ,folosind 250 g.
Pofta buna!

Reteta Bors cu ciuperci a fost propusa de iuga pe forum culinar.ro

Alte retete de bors gasiti aici:

Bors de ciuperci,

Bors de urzici,

Bors de sfecla(moldovenesc)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori