Bors cu perisoare

Un os de rasol cu maduva se pune sa fiarba impreuna cu 1 I apa. Legumele se curata, se spala, se maruntesc iar la rosii se scot semintele. Dupa aprox

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 os de vaca
  • 2 I apa
  • 750 mI bors
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 jumatate telina
  • 500 gr carne
  • 2 linguri cu orez
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 rosii
  • patrunjel verde tocat marunt
  • smantana

Mod de preparare

Un os de rasol cu maduva se pune sa fiarba impreuna cu 1 I apa. Legumele se curata, se spala, se maruntesc iar la rosii se scot semintele. Dupa aproximativ o ora si jumatate dupa ce osul a inceput sa fiarba se adauga legumele in oala si se mai lasa la fiert inca o jumatate de ora. Separat se prepara astfel tocatura: carnea se da prin masina de tocat si se amesteca apoi cu orezul spalat si umflat. Se adauga sucul de la o ceapa mica curatata, tocata si scursa printr-un tifon. Se mai adauga oul, patrunjelul verde tocat, se potriveste de sare si se famesteca bine compozitia. Se modeleaza perisoare mici care se pun la fiert in supa. Se adauga apoi borsul acrind dupa gust. Se adauga si smantana dreasa cu un galbenus batut. Dupa ce a dat in cateva clocote, se ia de pe foc.


Se serveste fierbinte.

Alte retete:

Ciorba radauteana

Ciorba de carne de porc Ciorba de conopida

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc