Bors de cartofi

Se curata cartofii de coaja, se spala in apa rece, apoi se taie cubulete mici. Se mai spala in cateva ape reci, dupa care se pun sa fiarba cu un litru

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 6 fire de ceapa verde
  • 6 fire de usturoi verde
  • 1 ceasca de orez
  • sare
  • 1 l de bors
  • leustean tocat fin
  • 1 ou
  • cimbru
  • 1 ceasca de smantana

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja, se spala in apa rece, apoi se taie cubulete mici. Se mai spala in cateva ape reci, dupa care se pun sa fiarba cu un litru de apa calda. Se adauga orezul ales si spalat o data cu ceapa si usturoiul tocate marunt. Se acreste totul cu bors fiert si spumuit, se sareaza, se adauga leusteanul si se lasa sa mai fiarba cinci minute.

Borsul se drege cu ou batut cu smantana. Dupa gust, se poate parfuma cu o crenguta de cimbru pusa in supa o data cu borsul.
Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de pui cu taitei

Supa mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori