Bors de cartofi

Se curata cartofii de coaja, se spala in apa rece, apoi se taie cubulete mici. Se mai spala in cateva ape reci, dupa care se pun sa fiarba cu un litru

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 6 fire de ceapa verde
  • 6 fire de usturoi verde
  • 1 ceasca de orez
  • sare
  • 1 l de bors
  • leustean tocat fin
  • 1 ou
  • cimbru
  • 1 ceasca de smantana

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja, se spala in apa rece, apoi se taie cubulete mici. Se mai spala in cateva ape reci, dupa care se pun sa fiarba cu un litru de apa calda. Se adauga orezul ales si spalat o data cu ceapa si usturoiul tocate marunt. Se acreste totul cu bors fiert si spumuit, se sareaza, se adauga leusteanul si se lasa sa mai fiarba cinci minute.

Borsul se drege cu ou batut cu smantana. Dupa gust, se poate parfuma cu o crenguta de cimbru pusa in supa o data cu borsul.
Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de pui cu taitei

Supa mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc