Bors de cartofi

Se curata morcovul, radacina de patrunjel si de telina, ceapa, se spala si se toaca marunt apoi se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Bors de cartofi

Ingrediente

  • cartofi 3-4 bucati
  • morcovi-2 bucati
  • radacina patrunjel-1 bucata
  • radacina telina-1 bucata
  • ceapa -1 bucata
  • rosii 2-3 bucati
  • ardei gras -1 bucata
  • patrunjel frunze-1 legatura
  • leustean-1 legatura
  • bors de putina- 1l
  • ulei- 4 linguri
  • apa- 2500ml

Mod de preparare

Se curata morcovul, radacina de patrunjel si de telina, ceapa, se spala si se toaca marunt apoi se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierte, se adauga cartofii, taiati in cubulete (curatati si spalati in prealabil) si se lasa sa fiarba la foc pand cartofii sunt aproape fierti, se adauga borsul (fiert separat si spumat), uleiul, rosiile, curatate de coaja, sare dupa gust. Se lasa sa mai dea cateva clocote se pune leusteanul si patrunjelul tocat .Facultativ se poate drege cu 1 ou batut care se adauga in oala dupa ce s-a oprit din clocotit.


Se serveste calda, se poate adauga smantana.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci