Bors de dovlecei

Dovelceii se rad de coaja, se spala si se taie bucatele mici. ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii se taie marunt, iar rosiile se curata de pie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei
  • patrunjel si marar verde
  • 6-7 fire de ceapa verde
  • 3 rosii
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana
  • 500 mI bors
  • 2 ardei grasi
  • sare

Mod de preparare

Dovelceii se rad de coaja, se spala si se taie bucatele mici. ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii se taie marunt, iar rosiile se curata de pielite si seminte. Se pun apoi toate aceste legume la fiert intr-un litru jumate de apa fierbinte. Se adauga verdeata, se potriveste de sare si bors dupa gust, iar spre sfaristul fierberii se adauga oul batut cu smantana. Se lasa sa mai de de cateva ori in clocote, dupa care se ia de pe foc.


Se serveste fierbinte.

Alte retete:

Ciorba taraneasca de legume

Ciorba de perisoare a la grec

Supa de galuste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci