Bors de gaina

Se curata gaina si se taie in bucati. Se pune la fiert cu apa rece si sare. Se ia spuma, apoi se adauga morcovul ras pe razatoarea mare, pastirnacul s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o gaina mica de 1kg
  • 1 buc. morcov
  • 1 buc. pastirnac
  • 1 buc. patrunjel
  • 1 buc. ceapa
  • 2-3 buc. rosii
  • 1 lingura orez
  • 1 1/2 litri apa
  • 1 litru bors
  • 4 linguri smintina
  • 2 buc. oua
  • cite o legatura mica de leustean
  • patrunjel si marar
  • sare

Mod de preparare

Se curata gaina si se taie in bucati. Se pune la fiert cu apa rece si sare. Se ia spuma, apoi se adauga morcovul ras pe razatoarea mare, pastirnacul si patrunjelul taiati subtire, ceapa taiata marunt. Cind gaina este fiarta pe jumatate, se adauga o lingura de orez si rosiile curatate de coaja si taiate bucatele. Dupa ce a fiert, se adauga borsul clocotit, frunze de leustean, patrunjel si marar taiate marunt. Inainte de a se servi, se drege cu doua galbenusuri si smintina.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc