Bors de gaina

Pentru a prepara aceasta reteta de bors de gaina sunt necesare urmatoarele ingrediente: gaina, bors, apa, morcov, patrunjel, ceapa, leustean, rosie, taietei de supa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Bors de gaina

Ingrediente

  • 1 gaina
  • 3 l apa
  • ½ l bors
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 2 cepe
  • leustean
  • 1 rosie curatata
  • 150 g taietei de supa
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Gaina se curata, se spala si se taie in bucati. Se pune in apa rece la fiert, la foc mic. Se inlatura spuma rezultata, se adauga legumele taiate marunt. Se lasa sa fiarba la foc mic 1-2 ore. Dupa ce carnea a fiert, se adauga sare si piper, dupa gust si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Se adauga borsul cald, leusteanul, taieteii si se mai lasa sa fiarba cam 5 minute. Se scoate leusteanul, se adauga un ou batut si amestecat cu smantana si se pune patrunjel verde.

Se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci