Bors de vacuta

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari si se pune la foc cu trei litri de apa rece. Se spumuieste cand supa da in clocot, se mai fierbe jum

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3/4 kg carne de piept de vaca
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 3 rosii coapte
  • 1 l bors
  • 1 pahar de smantana
  • leustean tocat
  • sare
  • 1 ou
  • orez

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari si se pune la foc cu trei litri de apa rece. Se spumuieste cand supa da in clocot, se mai fierbe jumatate de ora dupa care se curata zarzavatul de supa, se taie fideluta si se pune sa fiarba cu carnea. O data cu zarzavatul se pune la fiert ardeiul taiat felii subtiri. Se sareaza, se face focul mic si se continua fierberea pana cand carnea se poate consuma. Atunci se adauga orezul spalat si fiert separat, rosiile decojite si taiate felii subtiri si se mai fierb impreuna zece minute. Se fierbe borsul separat se pune peste carne impreuna cu leusteanul tocat marunt Se drege borsul cu oul batut spuma cu trei linguri de supa fierbinte si un pahar de smantana, dupa ce s-a luat oala de pe foc si s-a lasat sa se raceasca un sfert de ora.

Borsul se serveste fierbinte, cu ardei iute alaturi.

Alte reteta ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia