Bors delicios de legume cu smantana

Pentru bors delicios de legume cu smantana se curata zarzavatul si se taie fideluta cubulete, la fel ca ceapa. Se incinge uleiul si se caleste morcovul si ceapa.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 l apa
  • 1 litru bors
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastirnac
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • cateva frunze de varza
  • putina fasole verde
  • 150 g mazare verde
  • 1 dovlecel mic
  • 3-4 buchetele conopida
  • 1 ardei gras
  • 3 rosii
  • 1 dl ulei sau 100 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri smantana
  • leustean
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru bors delicios de legume cu smantana se curata zarzavatul si se taie fideluta cubulete, la fel ca ceapa. Se incinge uleiul si se caleste morcovul si ceapa, apoi se pun si celelalte zarzavaturi si se inabusa bine. Se toarna o ceasca de apa calda si se fierbe inabusit. Se sareaza, se pipereaza si cand zarzavaturile sint aproape fierte se adauga rosiile decojite si taiate marunt. Se mai da intr-un clocot si se adauga borsul fiert si strecurat. Se pune leusteanul taiat marunt si dupa ce a dat un clocot se trage deoparte oala si se drege borsul cu galbenusurile batute cu smantana.


Se serveste cu saleuri de chimen.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori