Bors pentru ciorbe

Se pun in borcan sau intr-un vas de pamant taratele si malaiul, dupa care se toarna peste ele apa rece pana le acopera si se lasa asa 15 minute. Dupa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr tarate de grau
  • 400 gr malai
  • 1 ceasca cu huste
  • 1 felie groasa de paine neagra
  • 5 I apa

Mod de preparare

Se pun in borcan sau intr-un vas de pamant taratele si malaiul, dupa care se toarna peste ele apa rece pana le acopera si se lasa asa 15 minute. Dupa expirarea timpului se toarna apa fierbinte, se amesteca si se lasa sa se racoreasca. Se adauga apoi hustele si painea si se totul la racoare sa se limpezeasca. Dupa acrirea borsului, acesta se strecoara si se toarna in sticle curate. Se pastreaza la racoare.


Se serveste la acrirea ciorbelor.

Alte retete culinare:

Ciorba de cartofi Ciorba din carne de porc

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci